Včelařství Domovina - Med s jahodami - 170 g
Související produkty
Detailní popis produktu
MEDVĚD JAHODOVÝ 170 G
Slaďounké jahůdky v medu zamíchané po celý rok chutné a lahodné. Teď už můžete zavřít zadní vrátka ke dvanácti měsíčkům.
Obsahuje: pastovaný med, lyofilizované jahody
Konzistence ochuceného medu Medvěd
Konzistence je podobná hustotě pastovaného medu, tedy je o něco hustější díky přimíchanému koření nebo mrazem sušenému lyofilizovanému ovoci. Lze jej roztírat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Ochucený med není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med.
Výrobek se skládá výhradně z medu, koření nebo mrazem sušeného lyofilizovaného ovoce. Výrobek neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a roztíratelnost zlepší. Může se proto stát, že je konzistence hustější pro namazání či jiné konkrétní využití. Nechte výrobek při pokojové teplotě, ve které se konzistence výrobku po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)
Skladování: do 25 °C vlhkosti 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici
Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce?
Lyofilizace je postup mražení zachovávající v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Zachovává se rovněž skvělé aroma a úžasná chuť. Ovoce chutná jako by bylo právě sklizené.
Ahoj, tady Alena a Josef, Vaši včelaři
Jahody se šlehačkou, jahodová zmrzlina, jahodový koláč, jahodové knedlíky. Moje nejoblíbenější ovoce vůbec. Tak proč ne jahody s medem? Jahody a med, dva malé zázraky v jedné skleničce.
Včelařství Domovina - to je med od včelaře, domácí med, český med
Chováme včely s láskou
Co je to pastovaný med?
Květový med se mechanickým zpracováním uvede do podoby lehce roztíratelné konzistence. Pozvolným mícháním je zbaven přirozené krystalizace, a tedy nemůže úplně ztuhnout. Med v průběhu pastování neztrácí na kvalitě, jelikož není nijak zahříván. Samotné pastování je založeno pouze na bázi mechanického pohybu – míchání.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem a takový med posléze zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Pokud přeci jen chceme květový pastovaný med ztekutit, činíme tak šetrně do teploty 50 °C.
A jak máme jahodového Medvěda nejraději?
Jíme jen tak na lžičce. Používáme na ochucení domácí zmrzliny nebo jako topping. Výborný na ochucení bílého jogurtu, tvarohu nebo domácího jahodového shakeu.
Výživové údaje na 100 g
Energie | 1385/ 331 kcal |
Tuky | 0,2 g |
Z toho nasycené kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 80 g |
Z toho cukry | 79 g |
Bílkoviny | 0,6 g |
Sůl | 0 g |
Minimální trvanlivost do: min. 12 měsíců od data doručení
Doplňkové parametry
Kategorie: | Medy |
---|---|
Záruka: | Dle datumu spotřeby |
Hmotnost: | 0.2 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.